Készülnek a biztonságiak is

Még az olimpiai játékok előtt átvette a brazil biztonsági szolgálat a helyszínek és az olimpiai falu feletti ellenőrzést. Egy állami és helyszíni biztonsági terv lépett életbe, hogy biztosítsa a játékok incidens nélküli lebonyolítását.

Andrei Rodriguestől, a brazil Igazságügyi Minisztérium főbb események biztonságáért felelős vezetőjétől a riotimesonline.com tudni véli, hogy 85 000 ügynök, a fegyveres erők, rendőrök és tűzoltók fognak a riói utcák biztonságáért felelni.

Egy július 6-án tartott sajtókonferencián a védelmi miniszter és az igazságügyi miniszter kijelentette, hogy még 3000 katonát vezényelnek Rióba biztonsági okok miatt. Így a Rióban tartózkodó katonák száma 18 000-ről 21 000-re nőtt. A védelmi miniszter hozzátette, hogy kilenc különböző országgal dolgoznak együtt a lehetséges terroristák kiszűrésén. „Egyik ügynökség sem informált minket bármiféle veszélyről” - mondta a miniszter, aki később hozzátette, hogy a légierő fel van jogosítva bármilyen repülőgép lelövésére, ami belép a tiltott repülési zónába az olimpiai helyszínek körül.

„Hisszük, hogy erősítéssel a rendfenntartó szervektől, megerősítve a fegyveres erőkkel és más országok erőinek tagjaival garantálni tudjuk a játékok teljes biztonságát”- emelte ki Rodrigues.

Azt is megemlítették, hogy a biztonsági erők minden olimpiával kapcsolatos személy múltját ellenőrzik. Összesen 400 000 ember lett ellenőrizve, beleértve az önkénteseket, újságírókat és a hivatalos személyeket is. Eddig 7262 ember bukott meg a személyes háttér vizsgálatán, ezért ezeknek a személyeknek az olimpián való szereplése el lett utasítva.

Becslések szerint a 2016-os Riói Olimpiai és Paralimpiai Játékok több, mint 500 000 turistát és több mint 10 000 sportolót fognak Rióba csábítani. 

https://rio2016.blogstar.hu/./pages/rio2016/contents/blog/28718/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?