Szász Emese aranyérmes!

Kecskés István

Elképesztő, ezt nem gondoltuk volna: Szász Emese megnyeret a női párbajtőrt! Egy harminchárom éves sportoló ért a csúcsra szombat éjjel, aki már a pályafutása végéhez közeledik. Talán már nyugodtan be is fejezheti, a csúcson van és meglepte az egész országot. A magyar csapat gyorsan megszerezte a meglepetés aranyat. 

Egy olimpia kapcsán nekünk magyaroknak mindig nyomasztó, ha egy olimpián nehezen jön meg az első arany. Szász Emesének köszönhetően nem kellett sokat várni, már az első nap megszületett az a bizonyos első hely. 

Szász Emeséről csak kevesen gondolták volna, hogy meg tudja nyeri az olimpiát. Azzal mindenki tisztában van, hogy nagy versenyző, de valahogy a nagy siker soha nem jött össze neki. Egészen  mostanáig. Lehet, hogy élete utolsó nagy versenyén indult és megnyerte. 

Csodálatos!

Volt már világbajnok második és harmadik is, Európa-bajnokságon is volt már dobogós, de a felnőtt mezőnyben még soha sem volt aranyérmes. Most sikerült. Kihasználta élete – talán – utolsó nagy lehetőségét.

És hogyan?!

Lássuk be, valamikor a második menet környékén már lemondtuk erről az aranyról, mert az olasz Rossella Fiamingo olyan pofátlanul jól vívott, hogy azt hittük nem lesz ellenszer. El is húzott  néggyel, de Szász Emese minden rutinját összeszedve kiegyenlített, majd átvette a vezetést és megnyerte a döntőt. 

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A győzelem után első mondata, az érzéseit firtató kérdésre a következő volt: "Nem tudom!" 

Majd megtudja. Mi már tudjuk és büszkék vagyunk. Megvan a riói első olimpiai arany!

Köszönjük, Emese!

És köszönjük Kulcsár Győző! Az edző, aki sportolóként négy olimpiai bajnoki címet nyert, Nagy Tímea után, a második magyar versenyzőt segítette a sikerhez.

https://rio2016.blogstar.hu/./pages/rio2016/contents/blog/29263/pics/lead_800x600.jpg
arany,Szász Emese,vívás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?