Cseh László, a mi bajnokunk

Kecskés István

Cseh László hetedik helyen végzett 200 méter pillangón.

Leforrázott az uszoda hideg vize.

Nem is tudom mi történt. 

Nem értek hozzá, csak fáj. Elvett az élet valamit Cseh Lászlótól, amiből nekünk is juthatott volna egy kis darab. Mert a világbajnok magának nyerte volna azt a címet, amiről az olimpia nyitánya előtt azt írtam, hogy ez neki jár. De nekünk szurkolóknak, a földijeinek is földöntúli öröm lett volna, ha sikerül.

Cseh László nem lett rosszabb úszó, mint volt májusban, amikor még győzött. Ugyanaz a fantasztikus sportoló, aki volt korábban, csak valamiért két másodperccel rosszabb időt úszott szerdán hajnalban, mint Londonban, amikor tavasszal megnyerte az Európa-bajnokságot.

Sokkolta az országot ez az eredmény.

Nem is tudunk vele mit kezdeni.

Az a mondat jutott eszembe, amit a Liverpool legendás menedzsre Bill Shankly mondott: "Ha nem tudsz szurkolni nekünk amikor döntetlent játszunk vagy ha kikapunk, ne szurkolj akkor sem ha győztünk..."

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Okos gondolat.

Ilyenkor, amikor az embert megviseli egy sporteredmény nehéz mit mondani. Nyilván az élet megy tovább. A kenyér sem lett drágább. De akkor is...!

Nem sok olyan sportolót ismerek, aki Cseh Lászlóval felvehetné a versenyt. És mégis van olyan ember, aki most azon polemizál a közösségi oldalakon, hogy Cseh Lászlónak (vagy éppen Gyurta Dánielnek) jár-e az "igazi bajnok" meghatározás. Jár-e? Mint a huzat!

Cseh Lászlónál nincs igazibb bajnok, még akkor sem, ha nem nyert olimpiát szerda hajnalban.

Mondhatjuk, hogy peches volt. Abban az időszakban sportolt, amikor egy bizonyos Michael Phelps – az amerikai szerda hajnalban megnyerte a 21. olimpiai aranyát is –, vagy éppen egy Ryan Lochte, akik nem könnyítették meg az olimpiai aranyhoz jutás lehetőségét.

Igazából egyébként nem is kell, hogy érdekeljenek minket a károgók.

Biztos vagyok benne, hogy Cseh László mindent megtett azért, hogy nyerjen. Minden nap azért ment el edzésre, hogy olimpiai bajnok legyen Rióban. Tiszta lehet a lelkiismerete. És azoké is, akik most nem fordulnak el tőle.

A halásztelki úszó 100 pillangón is indul. Nincs más dolgunk csak szurkolnunk kell érte, neki.

Hajrá, Cseh László! Hajrá, Laci! 

https://rio2016.blogstar.hu/./pages/rio2016/contents/blog/29350/pics/lead_800x600.jpg
Cseh László,magyarok,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?