Kenderesi Tamás nem is az a sajtburgeres típus

Kecskés István

Kenderesi Tamás édesanyja, Kenderesiné Szűcs Ibolya, sokkal nyugodtabban beszélt ma, mint egy nappal korábban. Nem csoda, hiszen a fia bronzérmet nyert az olimpián szerda hajnalban. 

"Jó volt ez így, nagyon örülünk – mondta a büszke anyuka. –  A lehető legjobb formában úszott, de bevallom arra nem gondoltunk, hogy Szakai Maszato megelőzi, a másik japán versenyzőtől jobban tartottunk. De nincs semmi baj, jó ez így!"

A 19 esztendős versenyző a futam után természetesen azonnal hívta az édesanyját, s amikor tudtak beszélni akkor azonnal egy kérdéssel kezdte a fiatalember.

"Azt vágod, hogy csak huszonhat századdal maradtam el az aranyról? Ez volt szinte az első mondata. Azt válaszoltam erre neki, hogy ne ezzel foglalkozzon, hanem örüljön annak, amit most elért és annak is, hogy így legalább maradt motivációja. Mindig böki a csőrét valami, de összességében elégedett volt a telefonban és boldog."

Kenderesi Tamás az eredeti tervek szerint holnap már indulna is haza Rióból, ám az úszó szövetség közbenjárásának köszönhetően a MOB-ban megoldották, hogy csak 16-án keljen útra. Addig lesz ideje – ahogy fogalmazott – "sajtbureszeket" enni (a verseny után azt nyilatkozta a tévében, hogy elfáradt, jól esne két "sajtburesz").

"Ezt a fél mondatot nem is értettem – mondta az édesanya nevetve. – Azért volt meglepő, mert ez nem az ő táplálkozási szokásaira jellemző. Meg a versenyek után nem is nagyon szokta elengedni magát, valószínűleg csak arra célzott, hogy nagyon elfáradt."

Az olimpiai harmadik hely nagy dolog a sportolónak és fantasztikus élmény a szülőknek is. Kenderesiné Szűcs Ibolya már elmondhatja magáról, hogy az ő fia a harmadik legjobb 200 méter pillangón a világon.

"Lassan kezdjük felfogni ezt az egészet mi is – árulta el. – Nem megy ez egyik pillanatról a másikra, de nekem akkor is a kisfiam marad. Nem az olimpiai bronzérmes a számomra, hanem a gyermekem."

https://rio2016.blogstar.hu/./pages/rio2016/contents/blog/29348/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?