A Vasas sportolóinak több az aranya, mint a briteknek

Kecskés István

A Vasas sportolói több aranyérmet szereztek az olimpián eddig, mint például a teljes brit küldöttség, vagy éppen a franciák. Érthető, hogy Markovist László, a piros-kék klub elnöke duplán büszke a sikerekre. 

Mennyi esélyt látott arra, hogy öt nap után a Vasas sportolói öt aranyéremmel állnak majd? 

Mind a hét vasasos olimpikon jó esélyekkel várhatta vagy várja az olimpiát. Eddig nagyon jól állunk, amihez a versenyzők jó felkészültsége mellett bizonyára szükséges a „csillagok megfelelő állása” is.  A legfontosabb a konkrét eredményeken túl, hogy minden sportolónk hiányérzet nélkül azt érezze, kihozta magából a maximumot.

A Vasasnak mennyi szerepe van abban, hogy ilyen sikeresek a sportolói?

A siker elsősorban a sportolók és az őket felkészítő szakemberek érdeme, de talán nem nagyképűség úgy fogalmazni, hogy a háttérben több olyan szereplő is van, akik joggal érezhetik magukat részesnek a mostani eredményességben. Ezért is szoktuk kiemelni a Vasas családot, hiszen a klub központi munkatársaitól kezdve a hosszú évek óta hűséges támogatókig sok mindenkinek jár a köszönet, beleértve ebbe Emese és Katinka korábbi egyesületeit is. Éppen ezért volt szívmelengető, hogy Áron a győzelme után nem felejtkezett el a Vasas családról sem és őszintén nyilatkozott a klubhoz való kötődéséről. 

Milyen hatása lehet a klubra egy ilyen olimpiai szereplésnek? 

Egyrészt ezen keresztül megőrizhetjük hagyományos eredményességünket, hiszen 2013 óta folyamatosan a Vasas a legeredményesebb hazai klub a Magyar Olimpiai Bizottság világversenyek eredményeit figyelembe vevő ponttáblázata alapján. Másrészt az ilyen eredményekkel bizonyíthatjuk, hogy a kapott támogatásokra rászolgálunk és képesek vagyunk kiemelkedő teljesítményt nyújtani. Harmadrészt az utánpótláskorú sportolóinknak is hihetetlen lendületet adhat a példaképek kiemelkedő szereplése.

Hány aranyat szereznek még a Vasas sportolói az olimpián és melyik számokban?

Hátra van még Hosszú Katinkának egy egyéni száma, ő már bizonyította, hogy bármire képes. Az ökölvívó Harcsa Zoltán kőkemény ellenfelet kapott a következő körben, de nagyon elszánt, kijelentette, hogy olimpiai bajnok szeretne lenni Rióban. Sastin Marianna birkózónk egy rutinos világbajnok versenyző, Kugler Attila pedig a kajak-kenuban, egy hagyományos sikersportágban méretteti meg magát. Továbbra is fenntartom, hogy bármelyikük érhet el kiemelkedő eredményt.

Melyik riói aranyra vagy a legbüszkébb? 

Természetesen mindegyik nagyon kedves számomra, de minden szempontot figyelembe véve Áron címvédése olyan érzelmi többletet hozott magával, aminek köszönhetően az egész Vasas családdal együtt maradéktalanul magunknak érezhetjük a sikert. Nem hiszek a véletlenekben, egy saját nevelésű sportolónknak kellett megszereznie az ötödik napon, az ötödik aranyunkat, amely egyben az ötvenedik Vasas-aranyérem az olimpiák történetében. Ezzel Áronnak sikerült tovább fokoznia ezt a hihetetlen vasasos sikertörténetet.

https://rio2016.blogstar.hu/./pages/rio2016/contents/blog/29383/pics/lead_800x600.jpg
Hosszú Katinka,magyarok,Szász Emese,Szilágyi Áron
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?