Egy kirgiz nekem ne integessen

Komolyan mondom, semmi bajom a kirgizekkel. Tulajdonképpen általában az sem jut eszembe egy átlagos hétköznapon, hogy léteznek egyáltalán. Vagy, ha beugrik, hogy vannak a világon kirgizek, akkor sem érdekelnek különösebben. Azt sem mondanám, hogy hétfő óta utálom a kirgizeket.

Egyet igen.

Kochkor Kulmatovval kapcsolatban azt gondolom, hogy ő egy seggfej. Ő vezette Lőrincz Viktor birkózó meccsét. Pedig nem is a derék kirgiz volt a leghülyébb, hanem az orosz főbíró.

Ők ketten kéz a kézben vették el a lehetőségét annak, hogy Lőrincz Viktor érmes legyen rióban, amikor rosszul ítéltek meg egy helyzetet a magyar sportoló kárára.  

Elcsalták? Nem hiszem.

Hülyék. Simán.

Egy sportoló négy évet készül egy olimpiára. Lemond sok mindenről annak érdekében, hogy sikeres legyen. Éjjel-nappal edz, figyel az életvitelre, az étkezésre, mindenre.

Vajon mennyit készült Kochkor Kulmatov és orosz kollégája a riói versenyre? Mondjuk a szabálykönyv átolvasásához nem kell négy esztendő. Talán négy óra is elég lett volna. A megtanulásához szükséges mondjuk egy hét.

Lőrincz Viktor sírva vette tudomásul, hogy elvették tőle a lehetőséget. Egy meglett, erős, férfi könnyei voltak ezek. Nem azért sírt, mert nem nyerhette meg ezt a meccset, hanem azért, mert szinte kárbaveszett négy esztendő lemondása, munkája.

Szép az ötödik hely, gratulálok is hozzá, de lehetett volna ez jobb is. És ez most nem a sportolón múlt, hanem két felkészületnek marhán...

Valahogy idősebb Knézy Jenő egyik mondata jutott eszembe a kirgiz bíróval kapcsolatban. A néhai sportriporter mondta egy világbajnokságon, egy vitás szituáció kapcsán a partjelzőre, hogy neki egy maldív ne integessen. Egy kirgiz se... Mert, ha kicsit határozottabb, akkor nem születik rossz ítélet, Lőrincz Viktor pedig most érmes lenne. 

1
https://rio2016.blogstar.hu/./pages/rio2016/contents/blog/29482/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
istvan 2016-08-17 11:51:27
büdös csalók
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?