Megvan a hatodik aranyunk!

Szabó Gabriella és Kozák Danuta még akkor is esélyesként várta a női kajak páros 500 méterét, ha utóbbi versenyző gyomorfertőzéssel bajlódott. A szövetség közlése szerint a döntő előtt már jobban volt. 

A rajt a magyar és a német duónak is nagyon jól sikerült, sokáig a németek vezettek, de 250 méternél már 28 századdal a mieink voltak elöl. A mezőny többi tagja leszakadt az első két helyezett mögött. 

A hajrára kicsit elfogyott az erő, de 500 méternél néhány centivel a magyar duó ért be elsőként, így megnyerték az olimpiát! 1.43.687 volt a magyarok ideje, így 0.051 századot vertek a németekre. 

"Nem tudom honnan volt az erő, de erre készültünk, mert tudtuk, hogy az utolsó húsz méter nagyon nehéz lesz – mondta a döntő után Szabó Gabriella az M4Sportnak. – Nagyon feljöttek a végére, az utolsó métereken sikerült visszavernünk őket. Nagyon sok erőt adott, hogy mi együtt ülünk ebben a hajóban. Látom a táblát, de még nem hiszem el. Már biztos ugye?!"

Biztos ám! Teljesen biztos!

"Nehéz volt – kezdte Kozák Danuta. – A tegnapelőtt éjszaka alig aludtam, mára egy kicsit jobb lett a helyzet, ám még mindig nem vagyok tökéletes állapotban. Megérte ennyit edzeni ebben az évben, hogy még így is bírtuk. Gabi lelke, Gabi csapása vitt be minket a célba. Én is nehezen hittem el, hogy nyertünk, hátulról nem láttam semmit. Amikor Gabi kiabált egyet azt hittem, hogy másodikak vagyunk, de nem."

https://rio2016.blogstar.hu/./pages/rio2016/contents/blog/29486/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?