Kozák Danuta olimpiai bajnok!

Kecskés István

Kozák Danuta megszerezte a magyar küldöttség hetedik olimpiai bajnoki címét! Nem is akárhogyan! Rommá verte a mezőnyt, úgy másfél hajót vert a többiekre és ezzel sporttörténelmet írt. Ő lett az első négyszeres olimpiai bajnoka a sportágnak.

Az UTE sportolója tegnapelőtt párosban ért a világ tetejére, most pedig egyéni 500 méteren nyerte meg az olimpiát. Nem is akárhogy, hanem elképesztő különbséggel. Oktatta a világot, csodálta, csodálhatja őt mindenki.

Már csak azért is, mert vasárnap este még egy fertőzéssel küzdött, infúziós kezelést kapott. Legyőzte a betegséget is és mindenki mást, aki épp a közelében volt.

Fotó: MTI / Kovács Tamás

"Az elsődleges célom az volt, hogy egészségesen tudjak odaállni a rajthoz, és ki tudjam hozni magamból, ami bennem van. - mondta pár perccel a célba érkezése után. - Szeretném megköszönni Toman József csapatorvosnak, hogy helyre rakott, s az egész orvosi stábnak, meg az egész szövetségnek, hogy tartották bennem a lelket, és mentálisan is sokat segítettek. A londoni olimpia után az volt a cél, hogy megvédjem a címem, ez még Magyarországon senkinek sem sikerült ebben a számban. Négyéves álmomat sikerült valóra váltani."

Kozák Danuta egyedülálló módon négyszeres olimpiai bajnoka a sportágnak, ráadásul övé az 500. magyar olimpiai érem. Az álmok valóra váltak, de még nem értek véget. Kozák Danuta és három társa négyesben is rajthoz áll majd. A kvartettből csak Csipes Tamarának nincs olimpiai bajnoki címe. Elnézve Kozák Danuta formáját nem sokáig marad ez így. 

Címkék: kajak, Kozák Danuta
https://rio2016.blogstar.hu/./pages/rio2016/contents/blog/29545/pics/lead_800x600.jpg
kajak,Kozák Danuta
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?