Nekünk 8!

Kecskés István

Kajak 500 méteren a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina négyes olimpiai bajnoki címet nyert. 

Jól rajtolt a magyar négyes, de a németek is hasonlóan vettek lendületet. Egymás mellett haladt a két hajó, s 250 méternél, vagyis féltávnál hajszállal a németek vezettek. A táv második felében aztán már nem volt megállás: a magyar négyes óriási iramot diktált és végül meggyőző fölénnyel nyerte meg a döntőt és védte meg olimpiai bajnoki címét. 

Kozák Danuta ötszörös, Szabó Gabriella háromszoros, Fazekas-Zur Krisztina kétszeres, Csipes Tamara egyszeres olimpiai bajnok. 

"Most nem éreztem olyan szorosnak a csatát – mondta Szabó Gabriella, az M4Sporton. – Jó verseny volt, de nagyon koncentráltam és figyeltem a többiekre. Nem is verseny volt ez a számomra, hanem egy tökéletes pálya."

Fazekas-Zur Krisztina elárulta, hogy ő csak az előtte ülő Csipes Tamara hátát nézte és tökéletesen akart versenyezni – sikerült. 

"Visszaigazolva érzem az előző négy év munkáját – mondta az immár ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta. – Négy esztendővel ezelőtt kaptam egy új klubot, az Újpestet, ami sokat segített. Volt egy kis megingás, de felszívtam magam és egy olyan csodás évem lett, aminek ez az eredmény lett most a koronája."

"Rengeteget dolgoztam ezért – nyilatkozta Csipes Tamara. – Tizenhat esztendeje küzdök azért, hogy ezt elérjem. Tavaly októberben az eddigieknél is keményebb munkába kezdtem, és nem hiába. Jó érzés, hogy édesapám is négyesben nyert és most én is, van egy olyan célom, hogy több aranyam legyen, mint neki."

(sportfaktor.hu)

Címkék: arany, kajak
https://rio2016.blogstar.hu/./pages/rio2016/contents/blog/29576/pics/lead_800x600.jpg
arany,kajak
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?