Ez is az olimpia: "Gusztustalan az egész!"

2016.08.17.
Az olimpia a világ legnagyszerűbb sporteseménye – ez tény, vitának helye nincs. Talán éppen ezért korbácsol elképesztő indulatokat. A versenyzők négy évet, vagy egy egész életet tesznek fel arra, hogy sikert érjenek el és akkor jön egy bíró...
Címkék: magyarok

Hajnali éremeső

Kecskés István
2016.08.13.
Előbb az ezüsteső, majd a bronz zivatar szakadt ránk az éjszaka. Magyarország sportolói négy érmet szereztek – magyar idő szerint – ma hajnalban a riói olimpián. Az úszók közül Hosszú Katinka és Cseh László második, Kapás Boglárka harmadik lett, s a súlylökő Márton Anita is bronzérem nyert. Nagyon szép hajnal volt.

A Vasas sportolóinak több az aranya, mint a briteknek

Kecskés István
2016.08.11.
A Vasas sportolói több aranyérmet szereztek az olimpián eddig, mint például a teljes brit küldöttség, vagy éppen a franciák. Érthető, hogy Markovist László, a piros-kék klub elnöke duplán büszke a sikerekre. Hosszú Katinka, Szász Emese és Szilágyi Áron, vagyis az összes aranyérmes magyar az angyalföldi klub sportolója.

Szilágyi Áron olimpiai bajnok!

2016.08.11.
Megvédte címét a magyar kardozó, aki immár kétszeres olimpiai bajnok. A sportoló egész nap fantasztikusan vívott, a döntőben is nagyszerűen kardozott. Nagyot küzdött egész nap, ráadásul a koncentrációja sem hagyott ki egy pillanatra sem. Utoljára 1948-ban nyert magyar zászlóvivő olimpiai bajnoki címet, akkor Németh Imre kalapácsvető.

Cseh László, a mi bajnokunk

Kecskés István
2016.08.10.
Hetedik helyen végzett Cseh László szerda hajnalban 200 pillangón. Megdöbbentő eredmény, nem erre készültünk, nem erre számítottunk. Sokan azonnal elfordultak a kétszeres világbajnok úszótól. Szerintük nem igazi bajnok – csak hazai környezetben száznál több aranyat nyert –, mert Rióban a mezőnyben ért célba. Sajnos ez benne van a sportban, de ettől Cseh László nem lett rosszabb úszó, mint volt.

Egy éjszaka, amikor mindenből kaptunk

Kecskés István
2016.08.10.
Hosszú Katinka elképesztő, fogynak vele kapcsolatban a jelzők. Eddig csak azokat a számokat nyerte meg, amelyekben rajthoz állt. Nevezett 200 pillangóra is, ám attól végül visszalépett, de nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy végül abban is dobogós lesz. Kenderesi Tamást egy ország imádja, Imre Gézára felnéz mindenki. Ők voltak a főszereplők.

Gyurta Dániel – olimpiai bajnok

Nem, nem őrültem meg és nem is ittasan adtam a címet ennek a bejegyzésnek, én is láttam, hogy Gyurta Dániel ma kiesett az előfutamban. Tizenhetedik lett, így nem jutott tovább, nem védheti meg a Londonban kiharcolt elsőségét. A riói eredmény(telenség) miatt nem lett se több, se kevesebb.

Rio2016: Kenderesit korábban eltanácsolták – exkluzív interjú

Kecskés István
2016.08.09.
Egy ország ismerte meg tegnap és ma hajnalban Kenderesi Tamást, aki a 200 pillangó két előfutamában is legyőzte Michael Phelpst, az amerikai szuperklasszist. Cseh László és fiatal tehetség holnap hajnalban az olimpiai bajnoki címért úszik majd Rióban. Kenderesiné Szűcs Ibolya pedig otthon izgul majd a fiáért.

Csoda a vízben

Kecskés István
2016.08.09.
Csoda bizony! És nemcsak az, hogy Hosszú Katinka 100 háton is aranyat nyert. A 19 éves Kenderesi Tamás 200 pillangón kétszer győzte le egy napon belül Michael Phelps, amerikai klasszist. A magyar fiatalember a legjobb idővel került be a döntőbe, Cseh László pedig a harmadik eredménnyel. Nagy meccs lesz ez szerda hajnalban.

Laci, nyerd meg! Ez neked jár!

Kecskés István
2016.08.05.
Elfogult vagyok vele. Egy Pest megyei kis város nagy embere Cseh László, akinek most nemcsak mi majdnem tízezre, hanem egy egész nemzet szurkol majd. Ha van olyan olimpiai arany, amit mindenki akar, az az övé. Egyszerű érvem is van arra, hogy miért: mert neki ez jár! Kezdődik az olimpia, szurkoljunk úgy, mint nyár elején
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?