Olimpikon családok

2016.07.31.
A magyar olimpiai csapatban többen is vannak olyanok, akiknek valamelyik felmenője szerepelt már olimpiai játékokon, sőt akadnak testvérek is szép számmal. Akadnak olyanok is, akik immár a hatodik ilyen versenyükön vesznek részt. Emellett az is kiderül a cikkből, hogy ki a legmagasabb, a legalacsonyabb, a legkönnyebb és a legnehezebb.

Elindult a legnagyobb magyar csapat

2016.07.30.
Rengeteg szurkoló, családtag, és hatalmas médiaérdeklődés mellett elindult Rióba a legnagyobb létszámú magyar csapat a jövő pénteken kezdődő olimpiára. Szombat reggel a budapesti Syma Csarnokból négy különbusszal kelt útra a közel 170 fős delegáció, amelyben 73 sportoló található.

A MOB 158 sportolót nevezett az olimpiára

2016.07.19.
A Magyar Olimpiai Bizottság a július 18-ai határidővel elküldte a riói olimpia szervezőinek a Magyar Olimpiai Csapat sportolóinak nevezését. A lista 21 sportág 157 (+1 tartalék) versenyzőjét tartalmazza. A Magyar Olimpiai Csapat 65 női és 92 férfisportolót számlál. Mindenkivel együtt több, mint 300 magyar lesz ott a riói játékokon.
Címkék: magyarok, MOB

Atlétika: bíztató eredmények

Kecskés István
2016.07.19.
Jó eredményekkel zárták a hétfői Gyulai Memorialt a Rióba készülő magyar atléták. Női súlylökésben új országos csúcs született, Kővágó Zoltán olimpiai bajnokot előzött meg, míg Baji Balázs 110 gáton megelőzte az idei ranglistavezetőt. Vagyis a legnagyobb mezőnyt felvonultató sportágban is lehet esélyünk az éremre, vagy legalább a pontszerzésre.

Kajak-kenu: Storcz Botond keretet hirdetett

Kecskés István
2016.07.18.
Elfogadta Storcz Botond vezetőedző előterjesztését a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége , ezzel véglegesen összeállt az augusztus 5-én kezdődő olimpiára készülő kajak-kenu csapat. A három tartalkékkael együtt 15 versenyző utazik, és a magyar válogatott minden versenyszámban rajthoz áll majd Rióban.

Szakértők: öt, hat aranyat nyernek a magyarok

Kecskés István
2016.07.18.
Az olimpia közeledtével egyre több esélylatolgatás lát napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a magyar küldöttség hány aranyat nyer majd a riói játékokon. A londoni nyolc első hely után négy évvel nagyjából egyetértenek a statisztikusok és a szakértők, hogy a magyarok öt, vagy hat első hellyel zárják majd az olimpiát. A jó hír ezzel kapcsolatban, hogy rendszeresen alá szokták becsülni az esélyeinket.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?